Ontwikkeling

Verandering en samenwerking beginnen bij ontwikkeling. Dit kan zijn ontwikkeling van kennis, vaardigheden en competenties. Maar vaker nog gaat het om persoonlijke ontwikkeling. Wat zit jou in de weg om te zijn wie je bent? Wat maakt keer op keer dat je in dezelfde valkuil stapt, teveel hooi op je vork neemt of juist je terugtrekt als je er moet staan? Wat maakt dat je wel of niet vertrouwt op jezelf en anderen? Balans Communicatie helpt je om deze vragen te beantwoorden, in gesprekken, opleidingstrajecten en (team)sessies.

Persoonlijke ontwikkeling

De afgelopen jaren heb ik veel kennis opgedaan, mijn goede eigenschappen versterkt en leren dealen met de minder goede eigenschappen. Ik deel deze kennis en ontwikkeling graag in persoonlijke gesprekken maar vooral ook in (korte) sessies en meerdaagse ontwikkeltrajecten. Voor mij is vertrouwen in deze sessies het sleutelwoord. Hier staat of valt de ontwikkeling van de kern mee. De kern van jezelf maar ook van samenwerking en verandering. Als je het lef hebt om jezelf te zien zoals je bent en te handelen vanuit het vertrouwen dat je goed bent zoals je bent, wordt je vanzelf een betere samenwerkingspartner en verander je jezelf en je omgeving.

 

Samen ontwikkelen

Persoonlijke ontwikkeling gaat sneller als je reflecties krijgt van anderen en je het geleerde gelijk kunt toepassen in de praktijk. Daarom zorg ik in bijvoorbeeld in het persoonlijk ontwikkeltraject 'bouwen aan vertrouwen' voor een diverse groep mensen uit zowel leef-als systeemwereld die voor een gemeenschappelijke opgave staan. Ze delen dat ze open staan voor anderen en snel kunnen schakelen tussen ratio, gevoel en doen. Dat geldt ook voor de (avond) sessies ' Het uur U'. Hier maken we snel kennis, en krijg je een uur op MBA niveau theorie en praktijk over leiderschap, strategie en hoe samenwerken in de kern eruitziet. Het idee van deze en andere sessies en ontwikkeltrajecten is om de mensen die proberen de grote opgaven gemeenschappelijk op te pakken, te versterken.

 

‘Deze training heeft me veel zelfinzicht gegeven. En dat was af en toe best confronterend’.

Jolanda Joossen, eigenaar Quatro-J Beleidscommunicatie/LOK

In de praktijk